[βίντεο 2']-Η ιστορία του μανικιούρ από τον προηγούμενο αιώνα έως σήμερα! - Avant Garde ©
Εκπαιδεύουμε με Σεβασμό και Συνέπεια τους Επαγγελματίες του Αύριο στις Τέχνες της Κομμωτικής και Αισθητικής
23.09.2020

Φαίνεται πως οι κυρίες του προηγούμενου αιώνα περιποιούνταν συνεχώς τα νύχια τους, επιλέγοντας εκκεντρικά- chic χρώματα και σχήματα.

 

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως εξελίχθηκε η τέχνη του μανικιούρ από το 1916, όπου οι γυναίκες δεν έβαφαν τα νύχια τους, στο 1946 όπου το φλογερό κόκκινο και τα μακριά νύχια είχαν την τιμητική τους, στην εποχή των χίπις όπου το ασημί ήταν το απόλυτο χρώμα και στο σήμερα που το nude χρώμα είναι το επικρατέστερο.

Ωστόσο, όλα τα μανικιούρ των προηγούμενων δεκαετιών μας φαίνονται οικεία, καθώς το ροζ χρώμα, το γνωστό γαλλικό σχήμα, αλλά και το κόκκινο (και οι αποχρώσεις τους) είναι κατά καιρούς στις επιλογές μας.

Συγκεκριμένα, τα ψεύτικα νύχια πρωτοεμφανίστηκαν κάπου το 1940, όπου μοντέλα και ηθοποιοί πόζαραν με μακριά ψεύτικα νύχια σε πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και τσιγάρο στο χέρι.

Γενικά το μακρύ νύχι συνέχισε να είναι στη μόδα με μόνη αλλαγή τα χρώματα, τα οποία από το 1970 και μετά άρχισαν να σκουραίνουν.

Η μόνη εμφανής αλλαγή έγινε το 1996 όπου οι γυναίκες ήταν λίγο πιο γκόθικ, προτιμόντας το μαύρο χρώμα και το κοντό, λιμαρισμένο σχήμα.

Επιστροφή στα νέα