Ο Νέος Νόμος για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος | Αισθητικός Άκρων & Κομμωτών-Κουρέων ® 2023 - Avant Garde © 2019
Εκπαιδεύουμε με Σεβασμό και Συνέπεια τους Επαγγελματίες του Αύριο στις Τέχνες της Κομμωτικής και Αισθητικής

Ο νέος Νόμος για τις άδειες άσκησης επαγγέλματος Κομμωτών-Κουρέων & Ειδικών Μανικιούρ – Πεντικιούρ

[Update 2/03/2023] - Aνακοινώθηκε επιτέλους η εξεταστική ύλη για τους κομμωτές και αισθητικούς άκρων που θέλουν να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες...

Στις 6 Μαϊου 2016 ψηφίστηκε από την Βουλή ο νέος Νόμος που όλος ο κλάδος της Κομμωτικής & του Μανικιούρ – Πεντικιούρ περίμενε.

Με τον ψηφισθέντα νέο Νόμο 4386 ΦΕΚ 83/Α/11.5.2016, άρθρο42 παρ.9, όσοι/όσες έχουν τα προσόντα που αναφέρονται σ’αυτόν θα μπορούν να προσέρχονται σε εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ ώστε να αποκτούν μετά την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος.

Στο νέο νόμο τα απαιτούμενα είναι τα εξής:

1. Για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που είναι πιστοποιημένα (αδειοδοτημένα) από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας έχουν το νόμιμο δικαίωμα οι απόφοιτοί τους να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του Υπουργείου Παιδείας για την απόκτηση της “Άδειας άσκησης επαγγέλματος” ή όπως θα είναι η νέα ονομασία της “Βεβαίωση νομίμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος”.

adeia_manicure_2
2. Για να συμμετάσχει ένας ή μία απόφοιτος του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα πρέπει να έχει εκτός από την “Βεβαίωση Περαίωσης Σπουδών” του Κ.Δ.Β.Μ. και εργασίακή εμπειρία 24 μηνών στο επάγγελμα της Κομμωτικής ή του Μανικιούρ – Πεντικιούρ.

Η προϋπηρεσία αυτή μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί μετά την αποφοίτηση από το Κ.Δ.Β.Μ. ή και πριν. 

3. Οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων Κέντρων Διά Βιου Μάθησης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα γίνονται όπως αυτές των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Στις 14 Ιουνίου του 2019 αποσαφηνίστηκαν επιπλέον κάποια θέματα για τους εμπειροτεχνίτες και τους  αποφοίτους Κέντρων δια Βίου Μάθησης.

[Updated 16/03/2022] Τα νεότερα σχετικά με τις εξετάσεις πιστοποίησησης μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Εάν σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε Αισθητικός άκρων με βεβαίωση από Κέντρο δια Βίου Μάθησης και να έχετε τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορείτε να δείτε την προσφορά εδώ..,

hschoolΕάν σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε Κομμωτική με βεβαίωση από Κέντρο δια Βίου Μάθησης και να έχετε τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορείτε να δείτε την προσφορά εδώ...